Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tijgergarnalen Pappardelle met Romige Tomatensaus en Wodka
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
18
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Pastapan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
250
g
rauwe gepelde tijgergarnalen
diepvries
▢
6
Tasty Tom tomaten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
gedroogd chilipepertje of chilipeper uit molentje
▢
250
g
verse pappardelle brede lintpasta
▢
2
eetlepels
wodka
▢
2
eetlepels
verse peterselie
fijngehakt
Instructies
Laat de garnalen enkele minuten in een schaal met warm water ontdooien.
Breng in een pastapan ruim water met wat zout aan de kook.
Snijd de Tasty Tom tomaten in stukjes.
Dep de garnalen goed droog.
Verwarm in een diepe koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de knoflook met verkruimeld chilipepertje zachtjes gedurende 1 minuut.
Voeg de tomaten toe en bak deze zachtjes gedurende 5 minuten mee.
Verhit in een andere koekenpan 2 eetlepels olie en roerbak hierin de garnalen voorzichtig gedurende 3-4 minuten, tot ze gaar en roze zijn.
Kook de pappardelle in 4 minuten beetgaar.
Blus de garnalen af met wodka en meng ze door de warme tomaten.
Breng de saus op smaak met zout en (chili)peper.
Giet de pasta af, meng deze door de saus en verdeel de pasta met saus over twee diepe borden.
Strooi de verse peterselie eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
435
kcal
|
koolhydraten:
56
g
|
Protein:
23
g
|
Vet:
13
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Zout arm