Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tilapiafilet met Ansjovisbotersaus
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
600
g
tilapiafilet
ontdooid indien bevroren
▢
2
eetlepels
bloem
▢
8
eetlepels
boter
▢
4
ansjovisfilets
uit blik
▢
1
teentje
knoflook
in plakjes
▢
2
eetlepels
kappertjes
uitgelekt
▢
3
eetlepels
diepvries peterselie
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
500
g
diepvries aardappelpuree
▢
300
g
diepvries stoomgroentemix
▢
50
g
olijven zonder pit
in plakjes
Instructies
Bestrooi de tilapiafilets met peper en wentel ze door de bloem.
Verhit 4 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de vis in 6-8 minuten gaar, halverwege keren.
Haal de vis uit de pan en houd warm.
Bak in het achtergebleven bakvet de ansjovis op laag vuur tot deze uit elkaar begint te vallen.
Voeg de plakjes knoflook toe en fruit deze kort mee.
Voeg de kappertjes en diepvries peterselie toe.
Breng de boter op smaak met citroensap en peper.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree en de stoomgroentemix volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng de plakjes olijven door de warme aardappelpuree.
Verdeel de aardappelpuree over vier borden en leg de vis er bovenop.
Schenk de ansjovisboter over de vis en de puree.
Serveer de groentemix naast de vis.
Voedingswaarden
Calories:
555
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis