Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
500
g
kipfilet
in plakjes
▢
3
eetlepel(s)
zonnebloem-Arachide- olie
▢
1
rode peper
in ringetjes
▢
3
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
wortels
(of 1 grote) in stukjes/plakjes
▢
1
rode paprika
in reepjes
▢
½
komkommer
in stukjes
▢
250
g
kastanje- champignons, in plakjes
▢
125
g
bamboescheuten
blikje
▢
125
g
taugé
met kokend water over gieten!
▢
2
eetlepel(s)
lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
▢
2
eetlepel(s)
oestersaus of vissaus
▢
4
dl
kippenbouillon
▢
3
tl
maïzena
of aardappelzetmeel
▢
voor de liefhebber;
▢
rasp
1 cm verse gember door het gerecht
Instructies
Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
China