Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Tod mun kao pordt
Maïskoekjes
(Vegetarische vervanger voor viskoekjes met dipsaus)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Ingrediënten
▢
1
lt
sojaolie
om mee te frituren
▢
1
mok
maïskorrels
verse ongekookte gele
▢
1
ei
▢
4
eetlepel(s)
tarwebloem
▢
1
tl.
zout
▢
1
tl
kristalsuiker
▢
2-4
tenen
knoflook
gekneusd en gehakt
▢
½
tl
peper
Ingrediënten voor de dipsaus:
▢
3,5
dl
water
▢
3-5
eetlepel(s)
kristal suiker
▢
3
eetlepel(s)
rijstazijn
of tamarinde flesje of potje
▢
1
tl
zout
▢
½
tl
chilipoeder
gedroogde
▢
4-5
eetlepel(s)
pinda’s
geroosterd en fijngestampt
Instructies
Verhit de olie tot 180°Meng alle ingrediënten in een kom.
Doe nu telkens een gehoopte eetlepel van het beslag in de hete olie en frituur de koekjes op een matig vuur goudbruin.
Draai ze maar twee keer want ze zijn erg teer als ze gefrituurd worden.
Serveer met zoete chilisaus of maak de zelfde dipsaus als voor de loempiaatjes.
Als alternatief kan men een fles "NAM JIM GAI" (zoete chilisaus voor kikopen.
Bereidingswijze van de dipsaus:
Mix alle ingrediënten voor de dipsaus in bovenstaande volgorde in een pannetje en kook alles 10 minuten.
Totaal laten afkoelen alvorens te serveren. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch