Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tofu met Courgette uit de Wok
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
375
g
naturel tofu
▢
6
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
4
eetlepels
roerbakolie
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepels
verse gemberwortel
geschild en geraspt
▢
2
courgettes
in blokjes
▢
3
bosuitjes
in stukken van 2 cm
Instructies
Snijd de tofu in plakjes van 1 cm dik.
Leg de tofu in een schaal en schenk 4 eetlepels sojasaus erover.
Marineer de tofu gedurende 5 minuten, waarbij je de plakjes af en toe keert.
Haal de tofu uit de sojasaus (bewaar de marinade!
) en dep de plakjes droog met keukenpapier.
Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak knoflook en gember zachtjes tot de geur vrijkomt.
Voeg courgette en bosuitjes toe en bak ze in 5 minuten beetgaar, regelmatig omscheppen.
Breng op smaak met 1-2 eetlepels sojasaus en peper.
Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie en bak de tofu op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
Schenk de bewaarde marinade over de tofu en bak nog 2-3 minuten, totdat het vocht is verdampt en alle plakjes met een glanzend laagje zijn bedekt.
Schep het courgettemengsel op vier borden en leg de plakjes tofu dakpansgewijs erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met witte en wilde rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken