Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tofu met paddestoelen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Wok
Ingrediënten
▢
375
g
tofu naturel
▢
100
ml
roerbakolie
▢
2
cm
verse gemberwortel
geraspt
▢
2
bosuitjes
in schuine ringetjes
▢
1
winterwortel
in dunne schuine plakjes
▢
100
g
peultjes
gehalveerd
▢
100
g
shii-takes
in plakjes
▢
100
ml
kruidenbouillon
van poeder
▢
2
el
droge sherry
▢
2
el
sojasaus
licht
▢
2
tl
maizena
Instructies
Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren.
Plakjes tofu op bord leggen.
Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren.
Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken.
Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken.
Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen.
Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen.
Blijven roeren tot vocht licht gebonden is.
Op smaak brengen met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst of Chinese eiermie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
China