Vet een vorm van 33x23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Zeef de bloem met het zuiveringszout en zout.
Klop de boter met beide soorten suiker en de vanille-extract romig.
Klop de eieren erdoor.
Zeef het bloemmengsel erbij en voeg de noten en chocolade toe.
Kneed alles tot een deeg.
Stort het deeg in de vorm en druk het gelijkmatig uit.
Bak de koekjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat het gebak 5 minuten in de vorm afkoelen.
Snijd het in vierkantjes en laat ze op een rooster afkoelen.
Bewaar de koekjes 3-4 dagen in een goed afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de koekjes bij een kopje thee of koffie voor een heerlijke traktatie.Wijnadvies:Een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato is een perfecte keuze om deze koekjes te vergezellen.