Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaat en courgette uit de oven
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
wachten
50
minuten
min
Total time
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
keukenpapier
Ingrediënten
▢
400
gram
courgette
Niet te groot die zijn waterig
▢
zout
▢
50
g
pecorino
kaas stukje
▢
2
sneetjes
witbrood
oud
▢
2
takjes tijm
▢
3
takjes peterselie
▢
peper
▢
4
romatomaten
▢
2 ½
eetlepel(s)
olie
Instructies
Voorbereiden
Courgettes in plakken snijden en met zout bestrooien.
Courgette ca. 15 minuten laten uitlekken in vergiet (het zout onttrekt vocht uit de courgette).
Intussen korstjes van pecorino snijden en de kaas fijn raspen.
Korstjes van brood afsnijden en brood verkruimelen.
Blaadjes tijm van takjes rissen.
Broodkruim, tijm, 2 eetlepels pecorino en 2 eetlepels olie door elkaar scheppen.
Peterselie erboven fijn knippen, mengsel met peper op smaak brengen.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Ovenschaal met rest van olie invetten.
Plakjes courgette droogdeppen met keukenpapier.
Helft van courgetteplakjes in ovenschaal leggen.
Plakjes tomaat hierover verdelen.
Rest van pecorino en wat peper erover strooien.
Resterende courgetteplakjes erop leggen en wat peper erover verdelen.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 4.
Broodkruimmengsel over courgette strooien.
Schotel in de oven in ca. 35 minuten gaar en iets bruin laten worden.
Serveren met risotto of tortellini met kaas.
Voedingswaarden
Calories:
175
kcal
|
koolhydraten:
13
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch