Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaat ricotta timbaaltjes
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Koelkast
Ingrediënten
▢
6
blaadjes
witte gelatine
▢
250
ml
tomatensap
▢
½
theelepel
tijm
gedroogde
▢
250
g
romaatjes
▢
1
bakje
ricotta
250 g
▢
1
kleine
rode ui
▢
½
zakje
rucolasla
à 75 g
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
75
g
grana padano
stukje, in grove krullen
▢
ijsblokjes
Instructies
Gelatine 5 minuten weken in koud water.
In steelpan tomatensap met tijm aan de kook brengen.
Gelatine uitknijpen.
Pan van vuur nemen en gelatine al roerend in warme sap oplossen.
Laten afkoelen tot lobbig (na ca. 25 minuten).
Vormpjes bekleden met stuk plasticfolie.
Tomaatjes wassen en in mooie plakjes snijden.
Laag tomaatplakjes op bodem van vormpjes leggen.
Ricotta mengen met lobbig tomatensap en op smaak brengen met zout en peper.
Ricottamengsel over vormpjes verdelen en gladstrijken.
Bovenkant afdekken met tomaatplakjes (restant bewaren) en overhangend plasticfolie erover vouwen.
In koelkast minstens 1 uur laten opstijven.
Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
Ringen in kom ijswater leggen en 45 minuten in koelkast zetten, zodat ui lekker knapperig wordt.
Rucola grof scheuren en in kom omscheppen met restant tomaatplakjes, olie, zout en peper.
Timbaaltjes uit koelkast nemen en folie openvouwen.
Op elk timbaaltje bord leggen en samen keren.
Timbaaltjes voorzichtig uit vorm laten glijden en folie verwijderen.
Sla en kaaskrullen rond timbaaltjes leggen en uiringen erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch