Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatekip
Creools
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
kip
in stukken
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
takje
selderie
fijngehakt
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
blokjes
kippebouillon
▢
2
deciliter
water
▢
100
gram
boter
of margarine
▢
1
fijngesneden
ui
▢
zout
▢
peper
Instructies
Wrijf de stukken kip in met peper en zout.
Verhit de boter in een wok of braadpan en bak de kip snel aan alle kanten bruin.
Schep de stukken kip uit de pan.
Fruit de fijngesneden ui en knoflook glazig en voeg vervolgens de tomatenpuree en selderie toe.
Doe de kip weer in de pan en vermeng ze goed met het kruiden mengsel.
Doe het water met het bouillon blokje erbij en laat de kip 30 min. gaar stoven.
Het gerecht mag niet te droog worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Suriname