Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaten Gevuld met Roerei en Geitenkaas
Gevulde tomaten met romig roerei en geitenkaas, een smaakvol en eenvoudig gerecht.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grill
keukenpapier
kom
mes
Steelpan
Ingrediënten
▢
15
g
boter
▢
2
takjes
peterselie
▢
4
eieren
▢
4
tomaten
▢
6
olijven
▢
75
g
geitenkaas
▢
½
dl
koffieroom of -melk
▢
Peper
▢
Prei
± 4 cm
▢
Zout
Instructies
Was de tomaten en snijd de kapjes af.
Hol de tomaten uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier.
Snijd de prei in ringetjes en 4 olijven in plakjes.
Verkruimel de geitenkaas.
Klop de eieren los met koffieroom, zout en peper en schep de prei, olijfplakjes en de helft van de geitenkaas erdoor.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg het eimengsel toe en laat al roerend stollen.
Schep het roerei in de tomaten en zet ze op het grillrooster.
Strooi de rest van de geitenkaas erover en laat ± 2-3 minuten goudbruin kleuren onder de grill.
Garneer met een olijf en peterselie.
Lekker met risotto.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met risotto of brood.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, of een lichte rode wijn, zoals een Bardolino.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch