Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaten groentesoep
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
2
tabletten
vleesbouillon
▢
250
g
braadworst
▢
1
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
250
g
kastanjechampignons
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
blikje
tomatenblokjes
netto 400 g, AH,
▢
1
ciabatta
240 g,
▢
50
g
Parmezaan
geraspte
Instructies
In pan 1 liter water aan de kook brengen.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
In bouillon braadworst afgedekt in ca. 10 minuten tegen de kook aan gaar laten
worden.
Ui pellen en snipperen.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
Van vuur af braadworst uit bouillon nemen en in plakjes snijden.
In braadpan olie verhitten.
Ui, knoflook en plakjes worst ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
Champignons en bleekselderij toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillon en tomatenblokjes met vocht toevoegen.
Soep al roerend aan de kook brengen en afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
Ciabata sneetjes snijden en op grillplaat leggen. ca. 10 cm onder de grill in ca. 1 à 2 minuten goudbruin roosteren.
In vier diepe borden elk twee sneetjes geroosterd brood leggen.
Soep erop scheppen.
Bestrooien met kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep