Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensoep à la Velouté
Een rijke en smaakvolle tomatensoep, perfect als voorgerecht voor elke gelegenheid.
Porties:
8
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
pan
Zeef
Ingrediënten
▢
20
gr
boter
▢
750
gr
tomaten
in stukjes
▢
2
sjalotjes
fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
theelepel
suiker
▢
¾
liter
groentebouillon
van tablet
▢
1
dl
slagroom
▢
Zout
peper
▢
3
eetlepels
basilicum
fijngesneden
Instructies
Verhit de boter in een pan.
Voeg de tomaten, sjalot, knoflook en suiker toe en bak dit 30 minuten op laag vuur.
Pureer het mengsel in een keukenmachine en zeef boven de pan.
Voeg de warme bouillon toe en breng de soep aan de kook.
Roer de room, zout en peper door de soep en verwarm het geheel goed door.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze tomatensoep.
Voedingswaarden
Calories:
110
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst