Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensoep van Boodschappen
Boodschappen 11-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
▢
1½
kg
tomaten
▢
scheutje olijfolie
▢
1
rode ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
20
blaadje(s)
basilicum
in reepjes gesneden
▢
zeezout
▢
versgemalen peper
Instructies
Maak aan de onderkant van de tomaten kruislings twee inkepingen met een scherp mes.
Leg de tomaten 5 minuten in een schaal met heet water.
Daarna kun je eenvoudig het vel verwijderen.
Snij de tomaten in vieren en verwijder eventueel de zaadjes en de harde witte stukken.
Doe dit boven een zeef en vang het sap op.
Verwarm een scheut olijfolie in een soepen met dikke bodem (of een ruime braadpan).
Fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de stukken tomaat en het opgevangen sap en het grootste deel van de basilicum, zout en peper toe.
Bak alles even mee.
Draai het vuur laag en laat de soep 45 minuten pruttelen.
Pureer daarna de soep met een staafmixer of keukenmachine en verdeel over de kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
lekker met dik gesneden brood met een flinke laag gezouten roomboter. Ook lekker met balletjes gehakt erin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch