Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatenstrudel
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Total time
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
1
kleine
prei
in ringen gesneden
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
100
g
tomaat
in vieren gesneden
▢
40
g
broodkruim
▢
250
g
mascarpone
▢
2
snufjes geraspte nootmuskaat
▢
Peper en zout naar smaak
▢
1
ei
om te bestrijken
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
Meng de prei met de knoflook, tomaten en het broodkruim.
Breng de mascarpone op smaak met nootmuskaat, zout en peper tot het kruidig is en voeg toe aan de groenten.
Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier op de bakplaat en plaats de vulling op het onderste deel van het deeg.
Laat aan de onderkant links en rechts een rand vrij van ongeveer 2 cm.
Vouw het deeg links en rechts over de vulling en rol het van onderaf in een strudel.
Snijd met een mes de strudel in met een kruisvorm.
Bestrijk met ei.
Bak onderin de oven gedurende 30-35 minuten tot de strudel goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Zweigelt past goed bij de hartige smaak van de tomatenstrudel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Oostenrijk