Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatentaart met Zoete Ui
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
plakjes
deeg voor hartige taart
diepvries
▢
6
trostomaten
▢
3
eieren
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
1
theelepel
gedroogde tijm of rozemarijn
▢
150
g
geraspte oude kaas
▢
50
g
couscous
▢
1
grote
zoete ui
in ringen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat het bladerdeeg ontdooien op een werkvlak.
Snijd de tomaten in plakken en verwijder zoveel mogelijk pitjes en vocht.
Dep de tomaatringen droog met keukenpapier.
Klop de eieren los met crème fraîche, tijm, een mespunt suiker, 1 theelepel zout en peper.
Roer de geraspte kaas door het eimengsel.
Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg.
Strooi couscous over de bodem van het deeg (om vrijkomend vocht te absorberen).
Verdeel de uiringen over de deegbodem en leg de tomaatringen er bovenop.
Schenk het eimengsel in de taartvorm en beweeg de vorm heen en weer, zodat het eimengsel gelijkmatig verdeeld is.
Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een groene kruidige salade.
Ook lekker met een bodem van croissantdeeg.
Bij gebruik van vleziger tomaten zoals roma of vleestomaten hoeven de pitjes niet eerst uit de plakken verwijderd te worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch