Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatentaartje met kappertjes
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rond uitsteekvormpje
Ø 8 cm , of glas
Ingrediënten
▢
8
sneetjes
wit casinobrood
rond
▢
4
tomaten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
zout
▢
3
takjes
oregano
▢
peper
▢
2
eetlepels
kappertjes
Instructies
Met uitsteekvormpje 8 rondjes uit brood steken.
In pan ruim water aan de kook brengen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud
water en ontvellen.
Tomaten in blokjes snijden van ca. 1 cm. In wok of hapjespan olie verhitten.
Tomatenblokjes met snufje zout in ca. 5 minuten op middelhoog vuur al omscheppend bijna gaar bakken.
Intussen broodrondjes roosteren.
Van oregano 4 kleine topjes van takjes afknippen voor garnering.
Rest van blaadjes van takjes rissen.
Tomatenblokjes op smaak brengen met zout, peper en oregano.
Broodrondjes dik besmeren met tomatenmengsel.
Kappertjes erover verdelen.
Telkens twee broodrondjes als taartjes op elkaar zetten.
Taartje op bordje zetten.
Garneren met oregano.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch