Tompouce Cakepops: Feestelijke Traktatie met Chocoladejasje
De tompouce is met pensioen en heeft zich laten transformeren tot de meest trendy snack op een stokje: de Tompouce cakepops! Deze kleine, ronde verrassingen zijn zó fout en zó goed. Ze combineren de romige banketbakkersvulling met een zachte cakekern en worden afgemaakt met een knapperige laag witte chocolade en dat onmisbare roze glazuur. Ze zijn ideaal om stiekem (of openlijk!) te snoepen en zorgen gegarandeerd voor een pop van vreugde op elke tafel!
1pakKoopmans Tompoucecakemix voor cake, banketbakkersroom en glazuur
50gramboter
3eieren
175mlmelkkoud
3eetlepelswater
200gramwitte chocolade
Instructies
Cake beslag en bakken
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180∘ C (elektrisch) of 160∘ C (hetelucht).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.
Klop de 50 gram boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de 3 eieren, de cakemix en 2 eetlepels water toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de cake volledig afkoelen.
Banketbakkersroom en cakepops vormen
Doe de mix voor de banketbakkersroom in een kom en voeg 175 ml koude melk toe.
Klop 2 minuten door op hoge snelheid tot een stevige room.
Verkruimel de afgekoelde cake met je handen en voeg hier de banketbakkersroom aan toe.
Meng goed door totdat je een egale, kneedbare massa hebt.
Maak porties van circa 30 gram en rol deze in perfect ronde balletjes.
Laat de balletjes minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Afwerking met chocolade en glazuur
Smelt de 200 gram witte chocolade in de magnetron (roer elke 30 seconden) of smelt deze au bain-marie.
Klop de mix voor het roze glazuur met 1 eetlepel water op tot een egaal mengsel.
Dip een cakepopstokje in de gesmolten witte chocolade en steek het stokje in een balletje (dit dient als 'lijm').
Dip de Tompouce cakepops vervolgens volledig in de witte chocolade.
Schud voorzichtig de overtollige chocolade eraf.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Verdeel onmiddellijk de roze glazuur over de cakepops (bijvoorbeeld in een zigzag-patroon) voordat de chocolade uithardt.
Laat de cakepops in de koelkast helemaal afkoelen totdat de chocolade is uitgehard.
Bewaar ze in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
ServeersuggestiePlaats de cakepops rechtop in een blok piepschuim of in een mooi glas gevuld met suiker. Dit maakt de presentatie extra feestelijk.WijnadviesDeze Tompouce cakepops zijn een zoete explosie van cake, banketbakkersroom en witte chocolade, afgemaakt met suikerglazuur. Je hebt een dessertwijn nodig die de zoetheid overtreft of op zijn minst evenaart. Witte chocolade en room vragen om een partner die een lichte bitterheid of oxidatieve toon heeft, naast een intense zoetheid. Een klassieke, zoete Port (een witte of een 10-Year-Old Tawny) is hier fantastisch. De nootachtige en karameltonen van de Port matchen met de rijke, romige binnenkant. Als alternatief kun je voor een zoete, frisse Banyuls Rimage gaan, waarvan de zuren door de zoetheid snijden.