Rol het ontdooide bladerdeeg iets uit en snijd in vieren.
Leg de stukken op een bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei gemengd met 1 theelepel water.
Bak in de oven gedurende 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen.
Breng de witte wijn, visbouillon en cognac aan de kook.
Laat het mengsel op laag vuur inkoken tot de helft.
Roer de slagroom erdoor en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Bak in een koekenpan de sjalot en wortel 5 minuten in de boter.
Voeg de bleekselderij, venkel, prei en gember toe en bak nog eens 5 minuten zachtjes mee.
Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal.
Voeg de gamba's toe aan het groentemengsel en bak voorzichtig 5 minuten mee.
Voeg aan de saus dragon, kervel, zout, peper en een beetje citroensap toe en roer het gamba-mengsel erdoor.
Bewaar afgedekt in de koelkast tot het serveren.
Halveer de bladerdeegplakjes.
Verdeel het gamba-mengsel over de onderste helften en bedek met de bovenste helften voor een ‘tompouce’ presentatie.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesEen frisse en aromatische witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei of Nieuw-Zeeland, past perfect bij de delicate smaken van dit gerecht. Voor wie liever rood heeft, kies een lichte Pinot Noir of jonge Tempranillo.