Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tongfilets met garnalen en champignons
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailprikkers
keukenpapier
Ingrediënten
▢
2
sjalotjes
▢
150
g
champignons
▢
750
g
mosselen
▢
1
dl
droge cider
of droge witte wijn
▢
1
eetlepel
boter
▢
zout
▢
witte peper
▢
1
pot
visfond
380 ml
▢
12
tongfilets
800 g
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml
▢
1
eierdooier
▢
75
g
Hollandse garnalen
Instructies
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier.
Champignons in plakjes snijden.
Mosselen schoonboenen onder stromend water; kapotte exemplaren en mosselen die na tik op het aanrecht niet dichtgaan, weggooien.
In grote pan mosselen met cider aan de kook brengen.
Mosselen op hoog vuur afgedekt in 5 minuten gaar koken.
Dichte mosselen weggooien.
Mosselkookvocht zeven.
Mosselen op 4 stuks na uit schelpen nemen.
In steelpan boter smelten.
Sjalotjes 1 minuut fruiten.
Champignons 2 minuten zachtjes meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
In steelpan mosselkookvocht en 125 ml visfond inkoken tot 1 dl.
Tongfilets oprollen en vaststeken met cocktailprikkers.
In pan rest van visfond tegen de kook aanbrengen.
Tongrolletjes in fond in 4 minuten gaar pocheren.
Intussen crème fraîche met ingekookt vocht net aan de kook brengen.
Eierdooier loskloppen en beetje bij beetje 4 eetlepels hete crème fraîche erdoor kloppen.
Tong met schuimspaan uit pan scheppen, even laten uitlekken en over vier (voorverwarmde) borden verdelen.
Bestrooien met zout en peper.
Cocktailprikkers verwijderen.
Eierdooiermengsel langzaam bij crème fraîche schenken en goed erdoor kloppen.
Saus al roerend tot net onder de kook verwarmen.
Mosselen, garnalen en champignons erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Saus over tongfilets schenken.
Garneren met mosselen in schelp.
Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pommes duchesse (gefrituurde aardappelrozetjes) en worteltjes met peultjes.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Voedingswaarden
Calories:
390
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
48
g
|
Vet:
21
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk