Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tonijnsteaks met spaghettini
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
doosjes
tonijnsteaks
diepvries à 2 stuks
▢
400
g
spaghettini
pak à 500 g
▢
1
teentje
knoflook
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
1
zakje
peterselie
verse 30 g
▢
2
courgettes
▢
1
bakje
kerstomaatjes
250 g
Instructies
Tonijnsteaks laten ontdooien.
Spaghettini volgens gebruiksaanwijzing koken.
Knoflook pellen.
Peterselie fijnknippen.
Helft van peterselie door 2 eetlepels olie roeren en knoflook erboven uitpersen.
Courgettes schoonmaken, halveren en helften in plakjes snijden.
Tomaten schoonmaken en halveren.
In braadpan rest van olie verhitten en courgette 3 minuten bakken.
Tomaten toevoegen en 2 minuten meebakken.
Tonijnsteaks insmeren met knoflookolie en met zout en peper bestrooien.
Koekenpan met antiaanbaklaag of grillpan verhitten.
Tonijnsteaks in ca. 3 minuten rosé bakken.
Halverwege keren.
Courgettemengsel met zout en peper op smaak brengen en door spaghettini scheppen.
Spaghettini over vier borden verdelen, met rest van peterselie garneren en tonijnsteak erbovenop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië