Deze Torta Peperone is een heerlijke Italiaanse groentetaart met paprika, tomaat en ansjovis, perfect voor een smaakvol diner of feestelijke gelegenheid.
Rooster de paprika's in de oven gedurende 25-30 minuten, waarbij je ze halverwege keert.
Plaats de geroosterde paprika's in een plastic zak en laat ze 5 minuten uitdampen.
Verwijder de schil en snijd de paprika's in repen.
Verwarm de olie in een pan en bak de tomaten 15-25 minuten tot het vocht is verdampt.
Voeg knoflook, zout, peper, majoraan, chilipeper en de paprika's toe.
Bak nog eens 10 minuten op laag vuur.
Voeg de wijnazijn toe en verwarm de oven voor op 220 °C.
Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een lap van 45 x 20 cm en 3 mm dik.
Snijd rondom 2 cm af en plak dit met water als een opstaande rand vast.
Leg het deeg op een bakblik en prik de bodem in met een vork.
Klop de eidooier los met 1 theelepel water en bestrijk het deeg ermee.
Bak het deeg 10 minuten in het midden van de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 190 °C.
Week de ansjovis 15 minuten in melk, laat uitlekken en bestrijk ze met olijfolie.
Schep het groentemengsel op het deeg en verdeel de ansjovis erover.
Bak de taart 20-30 minuten in het midden van de oven.
Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze taart kan ook gemaakt worden met andere groenten mengsels, zoals ratatouille. Vul voor kleine taartjes zelfgemaakte of kant-en-klare pasteibakjes met het groentemengsel.WijnadviesDeze paprikataart gaat goed samen met een Italiaanse rode wijn uit de buurt van Verona, zoals de Valpolicella Classico Superiore van Masi Agricola.