Fruit de ui, de knoflook en de peper even aan in de becel en voeg de tomatenpuree toe. Roerbak kort mee.
Doe de Italiaanse groente erbij met de klein gehakte tomaat en roerbak een paar minuutjes. Rul dan het gehakt hierin toe het gaar is.
Voeg dan de pastasaus, Italiaanse kruiden, sambal, bouillonblokjes en gerookt paprikapoeder toe en roer door elkaar tot het warm is. Proef even en voeg eventueel peper en/of zout toe naar smaak (ik heb dat niet gedaan want ik vond het goed op smaak).
Doe dan een laagje saus onderin de slowcooker, gevolgd door een laagje tortellini (niet voorgekookt), herhaal dit (ik had 3 laagjes tortellini) en sluit ook af met de saus.
Zet de slowcooker 3,5 uur op low.
Doe het laatste half uur de basilicumblaadjes en de mozzarella erbij en roer even goed alles door elkaar..
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met sla of gewoon alleen op een bord met een bedje van rucola.