Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de chorizo op zacht vuur gedurende 5 minuten.
Boen intussen de aardappels schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Haal de chorizo uit de pan.
Voeg ui, knoflook en aardappel toe aan het bakvet van chorizo in de koekenpan en bak op laag vuur, afgedekt, gedurende 10-12 minuten, tot het mengsel gaar is maar niet bruin.
Klop in een kom de eieren los met zout en peper naar smaak.
Voeg kaas, chorizo, paprika en het aardappelmengsel toe aan de losgeklopte eieren.
Verdeel het eimengsel direct over de bodem van de koekenpan en bak de tortilla op matig hoog vuur gedurende 10-15 minuten, tot de bovenkant droog is.
Keer indien nodig met behulp van een deksel en bak de onderkant nog 2-3 minuten.
Laat de tortilla in de pan 10 minuten afkoelen en snijd het vervolgens in 8 punten.
Verdeel over de borden en serveer, eventueel met een frisse salade.