Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Toscaanse Panzanella Salade
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
mini tomaten
▢
Grof zout
▢
4
plakken
boerenbrood
▢
1
geroosterde paprika
▢
½
ui
wit of rood
▢
4
ansjovisfilets
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
2
takjes
basilicum
Voor de dressing:
▢
½
sjalot
gesnipperd
▢
2
eetlepels
wijnazijn
▢
Lekvocht van de tomaten
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
Peper & zout
Instructies
Snijd de tomaten doormidden en bestrooi met grof zeezout.
Laat dit ongeveer 15 minuten staan.
Rooster intussen de paprika en snijd deze vervolgens in gewenste stukken.
Snijd de korsten van het brood en scheur of snijd het brood in niet te kleine stukken.
Bak het brood in een scheut olijfolie goudbruin.
Voeg een half teentje knoflook toe voor extra smaak.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes en maak dunne ringen van de ui.
Snipper de sjalot fijn en meng met de rode wijnazijn.
Laat dit 10 minuten staan.
Maak de dressing af door het lekvocht van de tomaten en olijfolie toe te voegen.
Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
Meng alle ingrediënten voor de salade, inclusief de dressing.
Scheur er nog wat basilicum overheen voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse Italiaanse witte wijn, zoals een Vermentino of een Pinot Grigio, past uitstekend bij deze verfrissende salade.
Voedingswaarden
Calories:
314
kcal
|
koolhydraten:
21
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
23
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch