Wortel en courgette schoonmaken, wassen en in luciferdunne reepjes snijden.
Reepjes in heel kleine blokjes snijden.
In (koeken)pan 1 eetlepel boter verhitten.
Bosui, wortel, courgette en oregano ca. 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en ca. 2 minuten meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Groentemengsel op keukenpapier laten uitlekken.
Met scherp mes in elke tournedos aan één kant diepe inkeping maken, zodat zakje ontstaat.
Tournedos vullen met groentemengsel en weer dichtvouwen.
Telkens 2 plakjes ham op aanrecht uitspreiden, zodat ze elkaar in lengte iets overlappen.
Plakjes in breedte dubbelvouwen, zodat lange smalle repen ontstaan.
Elke tournedos rondom omwikkelen met hamreep.
Tournedos tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
De borden voorverwarmen.
Tournedos droogdeppen met keukenpapier.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Tournedos in ca. 6 minuten rosé bakken, halverwege keren.
Tournedos bestrooien met zout en peper.
Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Fond en port aan bakvet toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
Jus al roerend in ca. 3 à 4 minuten iets laten inkoken.