Sjalotjes in ca. 5 minuten al omscheppend lichtbruin bakken.
Basterdsuiker toevoegen en al roerend in ca. 2 minuten laten smelten.
Rozemarijn, laurier, azijn en port erdoor roeren en aan de kook brengen.
Sjalotjes -afgedekt ca. 25 minuten zachtjes laten sudderen, af en toe omscheppen,en onafgedekt in ca. 3 minuten zachtjes laten inkoken tot stroperig mengsel.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bereiden:
Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
De borden voorverwarmen.
Sjalotjes op laag vuur in ca. 5 minuten opnieuw verwarmen.
Intussen tournedos droogdeppen met keukenpapier.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Tournedos in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
Tournedos bestrooien met zout en peper.
Uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warinhouden.
Fond aan bakvet toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
Compote erdoor roeren.
Jus al roerend in ca. 3 á 4 minuten iets laten inkoken. Jus over borden verdelen.