Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tournedos met gorgonzolasaus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
4
tournedos
á ca. 125 g,
▢
3
eetlepels
droge witte wijn
▢
125
ml
slagroom
▢
125
g
gorgonzola
▢
versgemalen peper
▢
40
g
boter
of margarine,
▢
zout
▢
4
theelepels
kappertjes
▢
7,5
gr
basilicum
verse
Instructies
Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
Vier borden voorverwarmen.
In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen.
Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zacht vuur laten smelten.
Saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.
Op smaak brengen met peper.
Tournedos droogdeppen met keukenpapier.
In (koeken)pan boter verhitten.
Tournedos in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
Tournedos bestrooien met zout en peper.
Met scherp mes in dunne plakjes snijden.
Saus over borden verdelen.
Tournedosplakjes in saus op borden leggen.
Kappertjes erover strooien.
Garneren met toefjes basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met bloemkoolroosjes en tagliatelle (lintmacaroni).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Rundvlees
Jaargetijde:
Snel te maken