Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Franse Boerenpastei
Een rustieke Franse paté met varkenslever en spek, op smaak gebracht met tijm en cognac. Perfect als voorgerecht of borrelhapje
Porties:
6
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
terrinevorm
mes
snijplank
Mengkom
Ingrediënten
▢
800
g
varkensgehakt
▢
250
g
varkenslever
▢
150
g
vet spek
▢
2
eieren
▢
1
klein
glas cognac
▢
100
ml
rode porto of madeira
▢
3
takjes
tijm
▢
1
laurierblad
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Hak de lever en het spek fijn en meng met het varkensgehakt.
Voeg de eieren, porto, cognac, zout en peper toe en kneed goed door.
Bekleed een terrinevorm met een plak spek en schep het vleesmengsel erin.
Leg er een tweede plak spek bovenop en garneer met tijm en laurier.
Dek af en plaats de terrine in een ovenschaal met heet water (bain-marie).
Bak 1,5 uur op 160°C, verwijder het deksel en bak nog 15 minuten.
Laat afkoelen met een gewicht erbovenop om de pastei samen te drukken.
Serveer koud met augurken en uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig brood en Dijonmosterd.
Wijnadvies:
Een rode Beaujolais of Pinot Noir past perfect bij deze pastei.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden