Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Gado Gado met Satésaus en Kroepoek
Geniet van deze traditionele Indonesische Gado Gado, een kleurrijke groenteschotel met heerlijke satésaus en krokante kroepoek.
Porties:
6
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
snijplank
kookpan
Schaal voor serveren
Ingrediënten
▢
250
gram
haricots verts
gebroken
▢
1
winterwortel
in schijfjes gesneden
▢
½
spitskool
fijn gesneden
▢
150
gram
taugé
▢
6
eieren
hardgekookt en in kwarten gesneden
▢
½
komkommer
in blokjes gesneden
▢
Satésaus
verwarmd
▢
Kroepoek
in stukken gebroken
Instructies
Snijd de spitskool fijn, breek de haricots verts en snijd de winterwortel in schijfjes.
Kook de haricots verts, winterwortel en spitskool in een kookpan gaar.
Giet af en laat afkoelen.
Kook de eieren hard, laat afkoelen en snijd ze in kwarten.
Leg de gekookte groenten op een grote schaal, voeg de taugé en komkommerblokjes toe.
Plaats de kwartjes ei bovenop de groenten.
Verwarm de satésaus en giet deze over de groenten en eieren.
Garneer het gerecht met stukjes kroepoek bovenop de satésaus.
Serveer de Gado Gado direct als een kleurrijk en smaakvol hoofdgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Salade
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch