Verwarm de suiker en honing in een pan en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
Laat het honingmengsel afkoelen.
Zeef de bloem, bakpoeder, 3 theelepels kaneel, piment en een snufje zout boven een kom.
Hak 250 g noten fijn en voeg ze toe aan het bloemmengsel.
Roer sukade, sinaasappelsnippers en eieren door het bloemmengsel.
Voeg het afgekoelde honingmengsel toe en meng alles goed tot een samenhangend deeg.
Dek het deeg af en zet het 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Strijk het deeg gelijkmatig uit over de ingevette bakplaat.
Verdeel de resterende noten en een beetje kaneel over het deeg.
Bestrijk het geheel met koffiemelk.
Bak de koek in ongeveer 30 minuten gaar en lichtbruin.
Snijd de koek in vierkantjes van 5 x 5 cm.
Laat de stukjes afkoelen op een taartrooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de honingplaatkoek met een kop dampende thee of koffie voor een gezellige winterse traktatie.Wijnadvies:Een glas dessertwijn zoals een Muscat of een lichtzoete witte wijn past uitstekend bij de rijke smaken van de honing en noten.