Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Oliebollen met Perfecte Structuur
Deze traditionele oliebollen zijn luchtig, knapperig en perfect voor Oud & Nieuw. Kies een zoete of hartige vulling en bak ze goudbruin!
Porties:
40
stuks
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
mixer
plastic folie
IJsschep of ingevette lepels
ruime pan
Frituurthermometer (optioneel)
keukenpapier
Ingrediënten
▢
500
gram
bloem
▢
1
afgestreken theelepel
zout
▢
25
gram
verse gist
of 1 zakje gedroogde gist
▢
500
ml
lauwwarme melk
▢
1
ei
▢
1
liter
plantaardige olie
zonnebloem- of arachideolie
Instructies
Los de gist op in een deel van de lauwwarme melk en laat staan tot er belletjes ontstaan.
Zeef de bloem en het zout boven een grote kom.
Maak een kuiltje in de bloem en schenk hier het gistmengsel in.
Roer het vocht vanuit het midden door de bloem.
Klop met een mixer het ei en de rest van de melk door het beslag tot een glad geheel.
Voeg een vulling naar keuze toe en roer voorzichtig door.
Dek de kom af met plastic folie en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verhit de olie in een ruime pan tot 180°C.
Vorm met ingevette lepels of een ijsschep bollen van het beslag.
Bak de oliebollen in porties in 5-8 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi de oliebollen met poedersuiker voor een klassieke afwerking.
Wijnadvies:
Lekker met een glas bubbels zoals Prosecco of Champagne voor een feestelijke combinatie.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
|
koolhydraten:
24
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Oud & Nieuw