Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Ratatouille met Kaas en Paneermeel
Een klassieke Franse ratatouille met courgette, aubergine en tomaat, gegratineerd met kaas en paneermeel.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
2
courgettes
in blokjes
▢
2
aubergines
in blokjes
▢
1
rode paprika
in blokjes
▢
4
tomaten
in blokjes
▢
2
uien
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
100
g
geraspte kaas
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
Olijfolie
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
Voeg de courgette, aubergines en paprika toe en bak deze 5 minuten mee tot ze licht zacht zijn.
Voeg de tomaten toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper.
Schep het groentemengsel in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de groenten en bestrooi met paneermeel.
Bak de ratatouille in de oven gedurende 30 minuten, tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Serveer warm als hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een droge rosé uit de Provence of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch