Traditionele Stamppot met Snijbonen en Witte Bonen
Een klassieke stamppot met snijbonen, witte bonen en romige aardappelpuree. Heerlijk met een sudderlapje, gehaktbal of rookworst voor een stevige maaltijd!
Kook de gezouten snijbonen in ruim water tot ze gaar zijn.
Giet ze af en zet ze opnieuw onder water.
Breng ze opnieuw aan de kook en laat ze nog 10 minuten koken.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
Voeg melk, nootmuskaat, bouillonpoeder, boter, peper en azijn toe aan de aardappelen en stamp tot een smeuïge puree.
Roer de uitgelekte witte bonen en snijbonen door de aardappelpuree.
Serveer de stamppot met een sudderlapje, gehaktbal, rookworst of spek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de stamppot met een klontje boter bovenop en een scheutje azijn voor extra smaak.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de hartige smaken van de stamppot mooi aan.