Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Trio van Oesters met Drie Sauzen
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
24
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kommen
Oestermes
pan
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
balsamicoazijn
▢
8
blaadjes
basilicum
▢
1
bosuitje
▢
1
citroen
▢
Grofgemalen zwarte peper
▢
IJsblokjes
▢
4
takjes
koriander
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
limoen
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
24
oesters
▢
1
rode peper
▢
½
rode ui
▢
1
tomaat
▢
2
eetlepels
Thaise vissaus Nuac Nam
▢
Suiker
mespunt
Instructies
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de tomaat en een mespunt suiker toe en warm ca.
1 minuut mee.
Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen.
Maak het bosuitje schoon en snijd in flinterdunne ringetjes.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak fijn.
Knip de blaadjes van de koriander fijn.
Pers de limoen uit.
Klop in een kom een dressing van het bosuitje, de rode peper, koriander, limoensap, vissaus en een mespunt suiker.
Snijd de basilicum in reepjes.
Roer de azijn, zwarte peper en basilicum door de tomaatblokjes.
Snijd de citroen in 8 partjes.
Open de oesters voorzichtig met een oestermes.
Snijd de oesters los en verwijder eventuele scherfjes.
Leg de oesters in hun schelp op een schaal met grofgemalen ijs.
Zet de Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en een molen met zwarte peperkorrels naast de oesters op het buffet.
Serveer de oesters naar keuze met een lepeltje dressing of salsa, of op klassieke wijze met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
60
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Hapjes
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Calorie Arm
/
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Notenvrij
/
Paleo
/
Pescatarian
Feestdagen etc
Bruiloft
/
Kerst
/
Valentijnsdag