Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tropische Meloensalade met Gember-Limoen Dressing
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
pan
Zeef
schaal
Lepel
theelepel
Ingrediënten
▢
2
cm
verse gemberwortel
▢
½
limoen
▢
125
g
suiker
▢
½
galiameloen
▢
½
cantaloupemeloen
▢
1
stuk
watermeloen
Instructies
Schil en rasp de gemberwortel.
Pers de limoen uit.
Verwarm in een pan 2½ dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes tot alle suiker is opgelost.
Laat de gembersiroop ongeveer 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Halveer de galia- en cantaloupemeloenen en verwijder de pitten met een lepel.
Snijd de meloenhelften in 6 parten, verwijder het vruchtvlees langs de schil en snijd in stukken.
Schil de watermeloen en snijd deze ook in stukken, verwijder de pitten met een theelepel.
Schep de meloenstukken in een grote schaal.
Schenk de gembersiroop boven de meloen door een zeef en schep voorzichtig om.
Zet de meloensalade minstens 3 uur in de koelkast om te marineren en verdeel het dan (met of zonder marinade) over de schaaltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij dit frisse gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
0
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
40
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch