Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tsjettelkost
Ketelkost
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
groene erwten
gedroogde
▢
100
gram
gort
▢
4
plakken
pekelvlees
van 100 gram /bereid door de slager
▢
8
stoofpeertjes
▢
8
appels
▢
1
kleine
groene kool
of witte kool
▢
boter
Instructies
Was de gedroogde groene erwten af en laat ze een nacht weken.
Laat ook de gort een nacht weken.
Schil de stoofpeertjes en zet ze rechtop in een erg grote pan met 3 deciliter water.
Stoof ze anderhalf uur.
Voeg de gort, de erwten en de plakken pekelvlees toe.
Laat het geheel nog een uur zacht doorkoken.
Schil de appels.
Snijd de kool en haal de harde nerven eruit.
Voeg appels en kool toe.
Laat alles nog een half uur doorsudderen.
Serveer het gerecht met gesmolten boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland