Kook de tuinbonen in een laagje kokend water met zout en de takjes tijm gedurende 5 minuten, totdat ze bijna gaar zijn.
Pel en snipper de sjalotten fijn.
Bak in een droge koekenpan de spekreepjes gedurende 2 minuten bruin.
Voeg de boter en gesnipperde sjalot toe en bak nog 3 minuten zachtjes tot de sjalot glazig is.
Giet de tuinbonen af en vang een deel van het kookvocht op.
Meng de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheutje kookvocht toe.
Smoor de tuinbonen nog 2-3 minuten tot ze gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de tuinbonen als bijgerecht bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.
Tips:
Voor een verfijndere textuur kunnen de tuinbonen worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, wat bekend staat als dubbeldoppen. Kook de diepvriestuinbonen dan slechts 2 minuten en neem een dubbele hoeveelheid.