Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tuinerwtensoep met basilicum
Snel te maken / AllerHande januari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
sjalot
fijngesnipperd
▢
1
zakje
basilicum
verse 15 g, in reepjes
▢
450
g
tuinerwten
diepvries
▢
800
ml
groentebouillon
van tablet
▢
100
g
sperziebonen
gehalveerd
▢
2
stengels
bleekselderij
in boogjes
▢
1
theelepel
bonenkruid
gedroogd
▢
½
theelepel
nootmuskaat
versgeraspte
▢
150
g
Griekse yoghurt
▢
1
duobakje
hamblokjes
ca. 200 g
Instructies
In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 minuut fruiten.
Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest door sjalot scheppen.
Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken.
Met staafmixer soep pureren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Sperziebonen, bleekselderij, bonenkruid en nootmuskaat erdoor roeren.
Soep 5-6 minuten zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn.
Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort meewarmen.
Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Roer in plaats van hamblokjes stukjes gerookte paling of Hollandse garnalen door de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten