Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse gehaktballen in tomatensaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Ingrediënten
▢
500
g
rundergehakt
▢
4
el
paneermeel
▢
1
ei
▢
1
el
gedroogde oregano
▢
2
tl
kaneel
▢
rode peper pasta
tube, kruidengemak
▢
100
g
witte kaas
in kleine stukjes
▢
2
el
olie
▢
1
ui
fijngehakt
▢
500
ml
gezeefde tomaten
▢
20
g
peterselie
grof gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kneed het gehakt met het paneermeel, het ei, de helft van de oregano en kaneel, 1 theelepel zout en naar smaak rode peper stevig door elkaar.
Kneed de stukjes feta erdoor.
Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt.
Verhit de olie in een ruime hapjespan.
Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal.
Fruit de ui in de olie, voeg de gezeefde tomaten, 100 ml water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook.
Schenk de saus over de ballen.
Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 minuten gaar.
Laat de ballen uit de oven 5 minuten afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pilavrijst en gegrilde aubergine.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Turkije