Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse gehaktspiesen met prei-wikkeling en yoghurtsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
lange prei
▢
500
g
rundergehakt
▢
50
g
rozijnen
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
theelepels
gemalen komijn
djinten
▢
2
theelepels
gemalen koriander
ketoembar
▢
Cayennepeper
▢
150
g
Griekse yoghurt
▢
½
zakje
verse munt à 15 g
fijngehakt
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
8
shoarmabroodjes
Instructies
Haal de buitenste bladeren van de prei los en was ze.
Snijd de bladeren in de lengte in 8 lange repen van 2 cm breed; verwijder het donkergroene gedeelte.
Leg de bladeren in een schaal en giet er kokend water over.
Laat ze even staan zodat de prei zacht wordt, giet af en dep droog.
Meng het gehakt met de rozijnen, knoflook, komijn, koriander, een mespunt cayennepeper en 1 theelepel zout.
Vorm van het gehaktmengsel 8 dunne worstjes.
Wikkel de preirepen om de worstjes; schuif de uiteinden onder de prei zodat deze niet loslaten.
Rijg de worstjes aan spiesen en leg ze tot gebruik afgedekt op een schaal in de koelkast.
Meng in een kom de Griekse yoghurt met munt, zout en peper naar smaak voor de yoghurtsaus.
Zet de yoghurtsaus tot gebruik in de koelkast.
Bestrijk de gehaktspiesen met olie en rooster ze op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
Rooster de shoarmabroodjes 1-2 minuten per kant aan de zijkant van de barbecue.
Serveer de gehaktspiesen met de yoghurtsaus en shoarmabroodjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Huiswijn rosé Grenache
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Rundvlees
Land van herkomst
Turkije