Wrijf de buitenkant en de buikholte van de kip royaal in met zout.
Kook de kip 10 minuten in water met zout of bouillon.
Haal de kip eruit en zet apart.
Voorbereiding van de groenten:
Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden.
Snijd de courgettes in plakjes.
Kook de sperziebonen, uien en courgettes 5-7 minuten in de bouillon.
Snijd de aubergines in schijven.
Bak de aubergines snel goudbruin in een pan met boter.
Opbouwen in de Römertopf:
Snijd de kip in stukken en leg ze samen met de groenten in de Römertopf.
Ontvel de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de Römertopf.
Giet 1,5 dl bouillon over het geheel.
Bestrooi met zout, peper en milde paprikapoeder.
Bereiding in de oven:
Plaats de Römertopf in een koude oven.
Stel de oven in op 180°C en laat de kip 60-70 minuten garen.
Controleer of de kip gaar is (het sap moet helder zijn).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met bulgur, rijst of knapperig Turks brood en een frisse yoghurtsaus.Wijnadvies:Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.