Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse lamssoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
lamspootje
▢
200
gram
lamslappen
▢
2
liter
water
▢
zout
peperkorrels
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
ui
▢
enkele
wortels
▢
peterselie
▢
1
bekertje Bulgaarse yoghurt
▢
een plukje saffraan
▢
munt
Instructies
Trek boullion van het lamspootje, de lamslappen, zout, gekneusde peperkorrels, knoflook, ui, wortels, peterseliewortel en saffraan in ± 2 liter water.
Zeef de boullion, snijd het vlees in stukjes en voeg die er weer bij.
Roer de yoghurt erdoor en laat de soep goed warm worden.
Strooi er verse gehakte muntblaadjes op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Turkije