Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse Spinazie-Feta Filodeeghapjes
Porties:
12
hapjes
Bereidingstijd:
43
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Keukenmachine
kwastje
Ingrediënten
▢
1
zak
panklare spinazie
300 g
▢
200
g
feta kaas
▢
1
zakje
verse koriander
15 g
▢
1
mespuntje
cayennepeper
▢
100
g
boter
▢
6
vellen
filodeeg
diepvries, ontdooid
▢
1
ei
losgeklopt
▢
1
eetlepel
sesamzaad
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Blancheer de spinazie kort in kokend water met zout en laat goed uitlekken.
Maal de feta en koriander grof in een keukenmachine.
Doe ook de spinazie in de keukenmachine en maal grof.
Voeg cayennepeper en zout naar smaak toe aan het mengsel.
Smelt de boter, eventueel in de magnetron, en bestrijk de vellen filodeeg met een kwastje met gesmolten boter.
Maak twee stapeltjes van 3 vellen filodeeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de eerste stapel filodeegvellen hierop.
Verdeel de spinazie gelijkmatig over het deeg, strooi het fetamengsel erover en bedek met de tweede stapel filodeegvellen.
Bestrijk de bovenkant van het filodeeg met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad en paprikapoeder.
Snijd het deeg met een scherp mes in vierkantjes van 6 bij 6 cm.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de hapjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Turkse spinazie-feta filodeeghapjes passen goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
0.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Turkije
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch