Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse Zuurkool met Macaroni en Worst
Een unieke en verrassende combinatie van zuurkool, macaroni en vlees, afgemaakt met een vleugje ketchup. Comfort food met een twist!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
snijplank
mes
vergiet
Ingrediënten
▢
1
pak
zuurkool
uitgelekt
▢
250
gram
macaroni
▢
2
speklapjes
aangebraden en in stukjes gesneden
▢
3
ons
ongeveer 300 gram verse worst
▢
Ketchup
naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Instructies
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de speklapjes aan.
Snijd de aangebraden speklapjes vervolgens in stukjes.
Braad de verse worst in dezelfde pan totdat deze gaar is.
Snijd de worst daarna in plakjes.
Doe de zuurkool in een pan en voeg de stukjes spek en plakjes worst toe.
Zet het geheel op middelhoog vuur en laat het doorwarmen.
Schep de macaroni op borden en verdeel de zuurkool met spek en worst ernaast.
Garneer het gerecht met tomatenketchup naar smaak.
Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel, die goed past bij de hartige smaken van het gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Fusion
/
Nederland
/
Turkije
Jaargetijde:
Winter