Verhit de olie in een grote pan tot deze goed heet is.
Leg het tussenribstuk in de pan en schroei het op hoog vuur goudbruin aan beide zijden.
Verlaag het vuur naar matig en voltooi de braadtijd, afhankelijk van de gewenste gaarheid (bijvoorbeeld saignant of à point).
Breng op smaak met zout en royaal peper.
Haal het vlees uit de pan en zet het warm weg onder een deksel of in een voorverwarmde oven.
Hak de sjalotten fijn en smoor ze in een eetlepel boter in dezelfde pan tot ze licht goudbruin zijn.
Voeg de witte wijn toe en laat het op hoog vuur inkoken.
Gebruik een houten lepel om de aanbaksels van de bodem los te schrapen en op te nemen in de saus.
Haal de pan van het vuur en klop de resterende boter door de saus tot deze mooi glanst.
Giet de saus over het vlees en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met gebakken aardappelen en seizoensgroenten zoals haricots verts of worteltjes.Wijnadvies:Een klassieke Bordeaux zoals Saint-Émilion, Médoc of Pomerol past perfect bij dit gerecht.