Was de witte en rode kool en snijd ze in fijne reepjes of rasp ze.
Meng de kool met de olie, azijn, laurierbladeren, peterselie en uienringen in een grote kom.
Laat minstens 2 uur marineren en roer af en toe door.
Kook de aardappelen met schil.
Pel ze en snijd ze in schijfjes.
Besprenkel de aardappelschijfjes met citroensap.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes.
Besprenkel ook deze met citroensap.
Bereid de mayonaise en verdeel deze in twee delen.
Meng het tomatenconcentraat door het ene deel en de mierikswortel door het andere deel.
Laat de gemarineerde kool uitlekken.
Meng de witte kool met de aardappelen en de mayonaise met mierikswortel.
Meng de rode kool met de appel en de mayonaise met tomatenconcentraat.
Schep de witte en rode koolmengsels afwisselend in een schaal voor een kleurrijk effect.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer de salade met extra peterselie voor een frisse uitstraling en serveer als bijgerecht bij een hoofdgerecht of barbecue.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze salade.