Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Uien-camemberttaart
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
quichevorm of springvorm ø 24-26 cm
Oven
Ingrediënten
▢
6
lapjes diepvriesbladerdeeg
▢
650
g
uien
▢
100
g
ontbijtspek
▢
1
eetlepel
olie
▢
4
eieren
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
2
deciliter
kookroom of slagroom
▢
200
g
camembert
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Bak ze even in hete olie en schep ze uit de pan.
Fruit de uien goudgeel in het spekvet.
Voeg de spekreepjes bij de ui en laat het mengsel afkoelen.
Bekleed de ingevette vorm met bladerdeeg.
Prik de bodem hier en daar in met een vork.
Klop de eieren los met peper, zout en room.
Verdeel de uien met spek over de deegbodem en giet het eiroommengsel erover.
Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de camembert in lange repen, leg deze de laatste 5 minuten op de taart en laat de kaas in de oven licht smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg eens 2 eetlepels gehakte ongezouten noten aan het ui-spekmengsel toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart