Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Uiengratin met kaas-toast
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
54
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
ovenschaal
Oven
Lepel
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
kg
uien
in ringen gesneden
▢
5
eetlepels
boter
▢
Zout en peper naar smaak
▢
3
eetlepels
sherry
▢
3
eetlepels
bloem
▢
1
theelepel
tijm
▢
1
blik
tomaatblokjes
400 g
▢
2
dl
kippenbouillon
of groentebouillon voor vegetarisch
▢
1
stokbrood
in plakjes gesneden
▢
Boter om te bestrijken
▢
100
g
geraspte belegen kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bak de uienringen in 5 eetlepels boter gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
Voeg zout, peper en 3 eetlepels sherry toe en laat het vocht verdampen.
Roer 3 eetlepels bloem erdoor en bak het geheel nog 3 minuten.
Voeg 1 theelepel tijm, 1 blik tomaatblokjes en 2 dl kippenbouillon toe.
Laat het mengsel 20 minuten zachtjes koken.
Schep het mengsel in een ovenschaal.
Bestrijk de plakjes stokbrood met boter en steek ze in het uienmengsel.
Strooi 100 g geraspte belegen kaas erover.
Gratineer in de oven gedurende 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Broodjes
/
Kaas
/
Lunch
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen