Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Uienstamppot
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
kruimige
▢
zout
▢
900
gr
uien
gesneden
▢
200
g
Friese nagelkaas
▢
2
eetlepels
azijn
▢
25
g
boter
of margarine
▢
100
g
hamreepjes
▢
peper
Instructies
Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
In pan met 2 dl water en zout aardappel en ui in ca. 15 minuten gaarkoken.
Intussen korstjes van kaas snijden.
Kaas in blokjes snijden.
Aardappels en uien boven kom afgieten en met pureestamper fijnstampen.
Al roerend zoveel kookvocht toevoegen dat stamppot smeuïg wordt.
Azijn en boter erdoor roeren.
Kaas en ham erdoor scheppen en al roerend ca. 2 minuten meewarmen.
Op smaak brengen met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot